Website advies

Haal je alles uit je website?

Website evaluatie

Een website heeft regelmaat onderhoud nodig om optimaal te blijven functioneren en geen potentiële klanten te verliezen aan de concurrentie.

Mobiele apparaten

Ik kom vaak tegen dat oudere websites geen rekening houden met gebruikers van mobiele telefoons en tablets. 40%-50% van de bezoekers van een bedrijfswebsite bekijken deze op een mobiel of tablet. Voor sommige bedrijfstakken is dat zelfs 80%.

Hoe ziet je website er nu uit op mobiele apparaten? Als het niet gemakkelijk te lezen is zonder in te zoomen of van links naar rechts te schuiven, bied je een belangrijk deel van je bezoekers een slechte gebruikerservaring. Zonde toch, om meteen 4 van je 10 bezoekers een slechte indruk te geven en waarschijnlijk kwijt te raken?

Nieuwe trends

Webdesign ontwikkelt zich in hoog tempo. Iets wat enkele jaren geleden een goed idee leek, hoeft nu niet meer hetzelfde effect te hebben op je bezoekers. Het is belangrijk regelmatig te checken of je website nog steeds de juiste invloed heeft op je bezoekers. Om in contact met je bezoekers te blijven, kan het helpen om de uitstraling van je website te vernieuwen en gebruik te maken van de nieuwe design trends.

Laatste producten / diensten

Ook kom ik regelmatig tegen dat bedrijven een nieuw product of dienst hebben maar deze niet promoten op hun website. Je website is een verkoopplatform en één van de eerste dingen die een potentiële klant zal zien. Vergeet niet om de bezoekers te informeren over je laatste producten, diensten of nieuwe kenmerken.

Concurrentie

Je concurrentie staat niet snel. Zij zullen ook hun website en marketing campagnes regelmatig evalueren. Wanneer heb je die van jou geëvalueerd? Het is belangrijk om de competitie en veranderingen in jouw bedrijfstak in de gaten te houden. Als je de competitie in de gaten houdt, kan je jouw bericht aanpassen om potentiële klanten bij je te houden.

Laadsnelheid

Wat is de laadsnelheid van je website? Websitebezoekers zijn ongeduldig. Als het langer dan een paar seconden duurt voordat je website geladen is, klikken veel mensen al weg.
Een trage site komt ook lager in de zoekresultaten dan een vergelijkbare site die sneller is.
Je site zou in hoogstens 2 seconden moeten laten. Het liefst onder 1 seconde. Maar hiervoor is over het algemeen een goede host en optimalisatie nodig.

Conversie

Converteert je website? Om hier inzicht in te krijgen moet je het aantal bezoekers, aanvragen en verkopen via je website bijhouden. Als je weet hoe je website converteert, kan je gaan voorspellen hoe aanpassingen in je marketing en een grotere stroom websitebezoekers  je bedrijf en het inkomen zullen beïnvloeden.
Met enkele effectieve aanpassingen, kan je bezoekers aanmoedigen actie te ondernemen en informatie aan te vragen over je producten en diensten.

Check zelf je website

Download mijn gids om te zien hoe je je website kan evalueren, met tips hoe je vandaag nog verbeteringen aan kan brengen!

Liever niet zelf doen?

Vraag mij advies

Scroll naar top

Ontvang je gratis gids voor een succesvolle website

Schrijf je in om te leren hoe je je website succesvoller kan maken, beginnend met deze gratis gids. Schrijf je uit met één klik wanneer je maar wilt.

Ik ga zorgvuldig om met je emailadres. Hier is mijn privacybeleid.