Voor het optimaal functioneren en blijven ontwikkelen van je website

Website onderhoud, beveiliging en ondersteuning

Waarom website onderhoud, beveiliging en ondersteuning?

Omdat WordPress het meest gebruikte CMS is, is het ook voor hackers een zeer interessant systeem om te hacken. Als je het updaten van een WordPress site niet bijhoudt, is de kans groot dat je website gehackt wordt.

Met updates worden niet alleen veiligheidslekken gedicht, maar de code wordt ook geoptimaliseerd / gemoderniseerd waardoor de site goed blijft presteren. Bovendien wordt met een update vaak nieuwe functionaliteit toegevoegd.

Het is daarom zeer belangrijk om je WordPress installatie en de geïnstalleerde plugins en themes up to date te houden.

In principe kan je binnen WordPress met een druk op de knop de website updaten. Je loopt hiermee echter het risico dat je site daarna niet meer functioneert omdat bijvoorbeeld een plugin niet meer werkt in de nieuwe versie.
Het is daarom belangrijk altijd eerst een back-up van de website te maken zodat deze terug geplaatst kan worden voor het geval er iets mis gaat.
Omdat er regelmatig nieuwe updates verschijnen moet het updaten ook regelmatig gebeuren.

In de praktijk blijkt dan ook dat websites vaak onvoldoende en/of onjuist geüpdatet worden.

Updates bijhouden geeft uiteraard nog geen garantie dat je website niet gehackt zal worden. Daarom is het ook goed de website regelmatig te checken op malware en kwetsbaarheden in plugins.

Door allerlei oorzaken kan een website ‘down’ gaan en is hij onbereikbaar. Hoe eerder je dit in de gaten hebt, hoe beter.

Je zal ongetwijfeld af en toe vragen hebben, advies nodig hebben of aanpassingen aan je website willen laten doen. Het is fijn als je dan een vaste webdesigner tot je beschikking hebt.

Geen stress, tijd over

Met een onderhoudspakket worden de updates, backups, het onderhoud en de monitoring voor je gedaan en wordt tijd gereserveerd voor ondersteuning.
Je site blijft optimaal draaien zonder dat je daar zelf iets aan hoeft te doen.

De pakketten bevatten een premium pagebuilder, premium thema en premium plugins voor optimalisatie en SEO.

In de pakketten is ook tijd gereserveerd voor ondersteuning.

Dat scheelt jou stress en je houdt tijd over die je aan leukere dingen kan besteden.

Je ontvangt maandelijks een rapport met de uitgevoerde werkzaamheden. 

Onderhoud
Beveiliging
Aanpassingen
Ondersteuning

Maandpakket
 • Updates WordPress
 • Updates Plugins
 • Updates Thema
 • Offsite website backups
 • Veiligheidsscan
 • Spam verwijderen
 • Database optimalisatie
 • Up- / Downtime monitoring
 • Bezoekersstatistieken
 • Premium pagebuilder en plugins
 • Dagelijkse malware scanning, brute force bescherming
 • Rapportage uitgevoerde werkzaamheden (maandelijks)
 • Optioneel

 • Maandelijkse web strategie bespreking
 • Oneindig aantal website aanpassingen
 • Ondersteuning
 • Meer klanten via je website (digitale marketing)

Veelgestelde vragen

Hoe werkt "oneindig aantal website aanpassingen"?

Je stuurt mij gewoon een email met duidelijke instructies over de content die je wilt wijzigen. Ik pas het aan en laat het je weten als gedaan is.

Gemakkelijk en tijdbesparend.

Onder de aanpassingen vallen alle aanpassingen van tekst en afbeeldingen die mij 30 minuten of minder kosten. Dit zijn taken zoals het toevoegen van een evenement, beoordeling, portfolio item of post en het aanpassen van teksten, afbeeldingen, linken op de site.

Geavanceerde zaken zoals nieuwe functionaliteit, of grafisch ontwerp vallen er niet onder.

Kan ik de maandelijkse tijd voor ondersteuning opsparen?

Nee, je kan de maandelijkse ondersteuningstijd niet opsparen voor volgende maanden.

Elke maand wordt deze tijd voor je gereserveerd en kan daarom niet gebruikt worden in andere maanden. Hier staat tegenover dat je vragen, die vallen binnen jouw maandelijkse ondersteuningstijd, mijn onmiddellijke aandacht zullen hebben.

Wat als mijn website gehackt of onbereikbaar wordt?

Het doel van de pakketten is preventieve zorg om te voorkomen dat er iets gebeurd.

Mocht er toch iets gebeuren zal ik, in naam van jou, contact opnemen met de hostingpartij. Ik kan niet beloven dat de website niet gehackt wordt maar wel dat ik er alles aan zal doen om het te voorkomen en zal assisteren met het herstel en opruimen van de website met één van de backups.

Welke taken vallen binnen de ondersteuning?

Het aanpassen/toevoegen van inhoud of kleine ontwerpaanpassingen zijn de meest gedane verzoeken. Maar alles wat past binnen de toegewezen ondersteuningstijd kan gedaan worden. Wees je er alleen van bewust dat verzoeken voor nieuwe functionaliteit waarschijnlijk zullen resulteren in een nieuwe offerte omdat dit vaak meer tijd kost.

Hoe worden de adviesgesprekken gedaan?

Ondersteuningsvragen gaan via email. Maar brainstormen gaat het best via de telefoon of een videogesprek waarin het scherm gedeeld kan worden. Deze adviesgesprekken zijn gereserveerd voor klanten met een Premium-pakket. Ze helpen om te blijven focussen op groei en verbetering van de website. Vaak gebruiken klanten deze tijd ook om online m.b.v. delen van het scherm kleine updates uit te voeren of voor training.

Wat zijn de voordelen van een maandpakket?

 • Je website software is altijd up to date
 • Er zullen veilige backups zijn van je website, zodat de website snel terug gezet kan worden indien er iets fout gaat
 • Je website zal gemonitord worden op malware en kwetsbaarheden die je website en reputatie kunnen beschadigen
 • Je website zal regelmatig opgeruimd en geoptimaliseerd worden zodat hij snel blijft lopen
 • 24/7 up/downtime monitoring
 • Maandelijkse rapportage
 • Je zal mailondersteuning hebben als je het nodig hebt
 • Als je inhoud aan de website wilt toevoegen of wilt wijzigen, kan je even een mailtje sturen i.p.v. in te loggen en het zelf te doen
 • Je hebt een toegewijde webdesigner tot je beschikking die jou en je website kent.

Wat als ik meer uren nodig heb?

Als je een taak hebt die meer tijd kost dan toegewezen is in het maandelijks pakket, zal ik een aparte offerte maken. Ook kunnen we, na overleg, extra tijd besteden en de extra tijd factureren tegen het huidige ondersteuningstarief van €95/uur.

Als je per maand meer tijd nodig hebt, maak ik een maandpakket op maat dat per maand meer uren bevat.

Kan ik echt elk moment opzeggen?

Ja zeker. Ik bouw graag een relatie met jou en je website op maar dwing niemand te blijven. Als je wilt opzeggen mail dat dan naar sandra@sandwebdesign.nl en de volgende betaling en diensten zullen meteen gestopt worden.

Mijn website is niet gebouwd door SAND, kan ik toch een onderhoudspakket afnemen?

De pakketten zijn ontwikkeld voor websites die ik gebouwd of vernieuwd heb maar ik wil je ook helpen als je site door iemand anders gebouwd is.

Ik wil dan eerst de website evalueren om te zien hoe hij is gebouwd en welke potentiële problemen kunnen optreden. Tijdens de evaluatie worden al de website “updates, monitoring & rapportage” taken uit de maandpakketten uitgevoerd en wordt een backup gemaakt. Bovendien maak ik een lijst met zaken die opgelost moeten worden en suggesties voor verbetering die nodig zijn om de website op een maandelijks onderhoudspakket te kunnen plaatsen. Voor deze evaluatie wordt een eenmalig bedrag in rekening gebracht. De kosten zijn afhankelijk van de omvang en complexiteit van de website.

Laten we kennis maken

Staat jouw vraag er niet bij?

Scroll naar top

Als je interesse hebt in een onderhouds- en ondersteuningspakket voor je website, vul dan onderstaand formulier in. Ik neem vervolgens z.s.m. contact met je op voor overleg.