Website laten maken

Website ontwerp en bouw

SAND webdesign ontwerpt en bouwt goede websites met WordPress.

Wat is een goede website?

Een website is het fundament voor je online aanwezigheid. Het is één van de eerste dingen die je publiek zal zien als ze op zoek zijn naar een dienst of product dat je bedrijf levert. Of je nu je eerste website wilt bouwen of een bestaande website wilt opfrissen, het is belangrijk om je te verplaatsen in je potentiële klanten en je website in overeenstemming te brengen met hun behoeften.

Een goede website is een combinatie van goed ontwerp, grafische elementen die de aandacht trekken, boeiende inhoud en vakkundige marketing.

Tegenwoordig zal 80% van je bezoekers je website bezoeken met een mobiel of tablet. Het is essentieel dat je website responsive is. ‘Responsive webdesign’ betekent dat de layout en inhoud van de website aangepast wordt aan de grootte van het scherm. Hierdoor is je website ook op kleinere apparaten goed te lezen en te navigeren.

Voor zowel je bezoekers als voor zoekmachines is het belangrijk dat een website snel laadt.

En, bovenal, moet je website makkelijk te gebruiken zijn voor zowel je bezoekers als jezelf. Hoe complex je producten of diensten ook zijn, bezoekers van je website moeten makkelijk door de website kunnen navigeren en de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben, in slechts enkele klikken.
Wat betreft het beheren van de site moet het voor jou en je teamleden gemakkelijk zijn om je website te updaten met de laatste informatie.

Waarom WordPress?

WordPress is het populairste content managent systeem (CMS) voor websites. 30% van het internet draait op WordPress. En dat is natuurlijk niet voor niets zo. Het is goed gecodeerd en gebruiksvriendelijk.

Het is open source software wat betekent dat de code openbaar is. WordPress heeft een actieve gemeenschap die de software continue doorontwikkelt. Als je WordPress gebruikt heb je een heleboel webdesigners die aan je website werken i.p.v. enkelen.

WordPress is gemakkelijk uit te breiden met gratis of betaalde plugins of eigen code. Dat maakt alles mogelijk. In tegenstelling tot Wix of Squarespace waarmee je beperkt bent in de mogelijkheden. Bovendien ben je met deze diensten niet zelf eigenaar van je site.

Een ander voordeel voor jou is dat je niet vastzit aan één webdesignbedrijf of een service als Squarespace of Wix.
Mocht je liever met een andere webdesigner gaan samen werken, wat natuurlijk onwaarschijnlijk is :-), krijg je een kopie van de site. Je kan deze dan elders installeren en door een ander laten onderhouden.

Mijn webdesign aanpak

1

Inventarisatie

Elk project begint met de Inventarisatiefase. We inventariseren de vereisten voor het project. Ik neem de tijd om je bedrijf te begrijpen en wat je wilt bereiken. We bekijken wie jouw ideale klant is en wat zijn/haar behoeften zijn.

2

Sitemap

De volgende stap is het maken van een sitemap. Op een sitemap worden alle pagina’s van je website weergegeven met hun onderlinge relaties op je website. De sitemap maakt zichtbaar hoe de website in elkaar gaat steken.

3

Prototype

We gaan nu naar de bowser om een prototype in elkaar te zetten. Het prototype bestaat uit de homepagina en enkele andere pagina’s. Het geeft de layout van de elementen op de pagina weer en is in zwart/wit.

4

Ontwerp

Hier komt de site tot leven. We voegen kleur en ontwerpen de site rond de inhoud. Ook met het ontwerp houden we rekening met je bezoekers.

5

Ontwikkeling

Tijdens de ontwikkelingsfase voer ik de meer technische taken uit. We kijken de website goed na en testen het samen zorgvuldig. De laatste aanpassingen worden gedaan om de website klaar te maken voor de lancering.

6

Lancering

Je nieuwe site is klaar om gelanceerd te worden! Ik voer de lancering uit en we testen de site opnieuw. Mijn aanbevolen onderhoudspakketten geven je  maandelijks aanhoudende support en zorgen ervoor dat je website optimaal blijft functioneren.

Benieuwd of SAND Webdesign kan helpen met je site?

Boek een datum en tijdstip voor een telefonisch kennismakingsgesprek of vul het contactformulier in.

Scroll naar top