Als je een website nodig hebt voor je bedrijf vraag je je waarschijnlijk af of je het zelf zal doen of zal uitbesteden.

En dan vraag je je uiteraard ook af hoeveel het zal kosten om een website te laten bouwen of vernieuwen.

Zelf je website bouwen

Het lijkt het goedkoopst om het zelf te doen met bijvoorbeeld WordPress. Dit is zo als je de tijd en de kennis en expertise hebt om een goede website te bouwen. Zo niet, dan kost het veel tijd en frustratie zonder een goed resultaat. Dan kan je het beter uitbesteden aan iemand die weet hoe het moet terwijl je zelf bezig kan met de zaken in je bedrijf waar jij goed in bent en die je leuk vindt. Het scheelt niet alleen tijd en frustratie maar een goede website levert je uiteindelijk ook meer op. De investering in een goede website zal zich terug verdienen.

Website builders zoals Wix en Squarespace

Een ander goedkoop alternatief lijken website builders zoals Wix en Squarespace. Nadeel hiervan is dat je beperkt bent in de mogelijkheden en niet zelf eigenaar bent. Je hebt geen controle over je website maar bent afhankelijk van hun diensten. Als ze er mee stoppen heb je geen website meer. Of als je functionaliteit wilt die ze niet hebben kan je website niet doorgroeien. Bovendien kost het nog altijd veel tijd en zal het zonder kennis van webdesign nog altijd lastig zijn om hiermee zelf een goede website te bouwen.

Laten bouwen met WordPress

Als je een goede website voor je bedrijf wilt, kan je die dus het beste laten bouwen door iemand die het jarenlang zo’n beetje dagelijks doet en veel kennis en expertise heeft opgebouwd. Dan kan jij je bezig houden met waar jij goed in bent!

Let wel op dat je je website niet laat bouwen door een bedrijf met een eigen of zeldzaam CMS (content management systeem) waardoor je voor je website afhankelijk bent dat bedrijf. Je wilt natuurlijk ook wel zelf eigenaar zijn van je website.

WordPress is het populairste CMS. 30% van het internet draait op WordPress. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het is ‘open source’ met een zeer grote gebruikers/ontwikkelaarsgemeenschap waardoor het continue wordt doorontwikkeld. Het systeem is oneindig uit te breiden met bestaande gratis of betaalde plugins of eigen code. Je bent, als het goed is, zelf eigenaar van de site (let hierop bij de keuze voor een webdesigner). Als je om de een of andere reden wilt overstappen naar een andere webdesigner is dit mogelijk.

Ja, maar wat kost dat nou?

Websites heb je in alle soorten en maten net zoals auto’s, fietsen, huizen etc.

Om je een idee te geven wat een complete, goede, converterende, op maat gemaakte website bij SAND webdesign kost, heb ik het Complete Website pakket samengesteld.
Je kan dan zien wat je krijgt voor welke prijs.

Bekijk het hier!

Wil je deel 2 en 3 bekijken?

Schrijf je in voor mijn tips en handleidingen over webdesign.

Je ontvangt dan bericht wanneer ik een nieuwe video of tip plaats.

Ik haat spam, mail je alleen af en toe mijn beste tips en geef je emailadres niet door aan anderen.

Je kan je elk moment met 1 klik uitschrijven.

Als je interesse hebt in een onderhouds- en ondersteuningspakket voor je website, vul dan onderstaand formulier in. Ik neem vervolgens z.s.m. contact met je op voor overleg.

Share This