WordPress website zelf bouwen of aanpassen?

Wil je zelf je website gaan bouwen? Of heb je al een website die je zelf onderhoudt?
Lees dan deze blog om te checken of je de content aan je website op de goede manier toevoegt. Hoe langer je het verkeerd doet, hoe groter de negatieve invloed op je website!

WordPress

WordPress is het meest gebruikte systeem om websites mee te maken en aan te passen. Het is niet voor niks zo populair. Het levert goede, zoekmachinevriendelijke websites. Het is een open source systeem wat wil zeggen dat de broncode openbaar is. Het heeft een grote, actieve en leuke gemeenschap die continue het systeem doorontwikkeld. Voor zo’n beetje elke functie is wel een plugin ontwikkeld en anders kan je je het zelf (laten) ontwikkelen. Ook zijn er duizenden thema’s te verkrijgen voor het ontwerp van de site.

Inhoud toevoegen? Piece of cake! Of toch niet?

Je denkt misschien “Waarom een artikel over inhoud toevoegen? Dat is toch makkelijk? Titel en inhoud invullen, afbeelding erbij en publiceren maar!”.
Maar weet je op welke plekken de titel getoond wordt? Wat doe je met de permalink? Hoe maak je de tekst op? Weet je wat de grootte van de afbeelding moet zijn als je hem upload? Weet je dat je uitgelichte afbeelding niet alleen in je artikel getoond wordt? Wat is de invloed van je manier van toevoegen van inhoud op de zoekresultaten in zoekmachines?

Inhoud toevoegen is een basis handeling die bij zo’n beetje elke website nodig is. Toch zie ik zie dat inhoud vaak niet op de juiste manier wordt toegevoegd. En als je het wekenlang, maandenlang of zelfs jarenlang verkeerd doet, wordt het negatieve effect op je website steeds groter.

Je kan het dus maar beter meteen goed doen! Of het van nu af aan goed gaan doen.

Daarom heb ik een minicursus gemaakt over het juist toevoegen van inhoud aan een WordPress website.
Het bestaat uit drie delen:

  • Video 1: De basis
  • Video 2: Afbeeldingen toevoegen
  • Video 3: Beter gevonden worden door zoekmachines

Wil je zelf een website gaan maken of onderhoud je zelf je website?
Bekijk dan snel deze korte video’s!

Deel 1: De basis van inhoud toevoegen aan een WordPress website

Video afspelen

Deel 2 en 3

Deel 2 en deel 3 van deze miniserie worden binnenkort gepubliceerd. Geef hieronder je emailadres op als je deel 2 (Het juist toevoegen van afbeeldingen) en deel 3 (Goed gevonden worden door zoekmachines) ook wilt bekijken. Dan krijg je bericht wanneer ze worden gepubliceerd.

Wil je deel 2 en 3 bekijken?

Schrijf je in voor mijn tips en handleidingen over webdesign.

Je ontvangt dan bericht wanneer ik een nieuwe tip of video plaats.

Ik haat spam, mail je alleen af en toe mijn beste tips en geef je emailadres niet door aan anderen.

Je kan je elk moment met 1 klik uitschrijven.

Als je interesse hebt in een onderhouds- en ondersteuningspakket voor je website, vul dan onderstaand formulier in. Ik neem vervolgens z.s.m. contact met je op voor overleg.

Share This