website zij aan zij op mobiel
Inhoud

  Video waarin Meike van Praktijk Zij aan Zij vertelt over aanmeldingen. Over hoe het eerst ging en hoe het nu gaat via het aanmeldformulier op de website.

  Aanmeldingen via de website

  Door Meike Manschot, Praktijkeigenaar Praktijk Zij aan Zij door

  Aanmeldformulier op website

  We hebben sinds twee maanden een aanmeldformulier op onze website staan dat door GGZsites is gekoppeld aan ons cliëntsysteem CRSInternet (van TrompBX). Voor ons een grote stap met positieve effecten! Cliënten vullen het aanmeldformulier in op de website. Na versturen van het formulier staan de gegevens meteen in CRSInternet. 

  Oude werkwijze

  Eerder werkten we met aanmeldlijsten op Sharepoint (en verstuurden beveiligd berichten naar de client via ZorgMail). Dit had als gevolg dat de (Zorgmail-) link soms verliep, er meerdere mensen in een document werkten waardoor er of verschillende versies waren, of bepaalde zaken niet gewijzigd konden worden.

  Nieuwe werkwijze

  Nu werken we met een vooraanmelding: mensen melden zich aan via de website en wij kunnen in CRSInternet de aanmelding bekijken, aanvullen en goedkeuren (of eventueel afkeuren). Daarna kunnen de documenten die nodig zijn om te ondertekenen meteen in een portaal gezet worden zodat dit beveiligd kan worden geopend door cliënten.

  Voordelen van aanmeldingen via de website

  • alle aanmeldingen van cliënten zijn op één plek zichtbaar;
  • voor beide ouders en de cliënt is een apart portaal aan te maken (met diverse mogelijkheden voor toegang);
  • minder versleutelingen versturen via zorgmail;
  • behandelaren kunnen alle informatie en correspondentie gemakkelijk inzien;
  • ouders zijn al bekend met het werken van het cliëntportaal wat een voorsprong geeft in de behandeling.

  inloggen client portaal

  Vooraf zagen we beren op de weg

  Onze “beren op de weg” hadden vooral te maken met privacy: kunnen we garanderen dat alles goed beveiligd in CRSInternet staat. Is de website wel beveiligd? En is het gebruiksvriendelijk? We maakten ons namelijk zorgen of deze werkwijze dan wel zou passen als één van de ouders niet blij was of akkoord ging met de aanmelding. Dat was echter geen probleem. In de privacyverklaring is te lezen dat een dossier ook direct verwijderd wordt vanuit de vooraanmelding als er geen akkoord is vanuit één van de ouders (of het kind zelf).

  Daarnaast moesten we wennen aan een nieuwe werkwijze: ouders zich op de site laten aanmelden. We merken dat dit erg meevalt.

  Nieuwe website

  Nieuwe site ggz praktijk Zij aan ZijEn tot slot heeft onze hele website een nieuwe update gekregen door Sandra van Zanten (GGZsites) waarin onze frisgroene uitstraling terug te zien is. We zijn blij met deze vooruitgang waarin onze huisstijl goed naar voren komt.

  Meike Manschot Praktijkeigenaar Praktijk Zij aan Zij

  Conclusie

  Aanmeldingen van cliënten via de website direct in CRSInternet bespaart praktijk Zij aan Zij veel tijd en zorgt voor een betere workflow. Ook voor cliënten werkt het prettig.

  Wilt u ook een aanmeldformulier op uw website?

  Voor aanmeldingen via de website heeft u de CRS Cliënt Portal nodig. De CRS Cliënt Portal kost 46,- per maand voor een onbeperkt aantal gebruikers. Als u maar één gebruiker heeft, krijgt u 50% korting.

  Indien u nog geen Cliënt Portal heeft, kunt u hier de uitbreiding aanvragen.

  Het aanmeldformulier is direct beschikbaar. U kunt een link naar het aanmeldformulier plaatsen op uw site of bijvoorbeeld in een email.

  Het aanmeldformulier kan ook geïntegreerd worden in uw website via een iframe, zoals in dit voorbeeld van praktijk Zij aan Zij. CSS code voor de opmaak van het formulier kan in CRSInternet geplaatst worden. Dit kunt u uw eigen webdesigner laten doen of u kunt het door Sandra van GGZ-sites laten plaatsen. Zij plaatst dan het formulier op uw website, zorgt dat de opmaak van het formulier past bij uw website en op elk schermformaat. Kosten zijn afhankelijk van hoe uw website in elkaar zit en wat u precies wilt. Maar het kan voor vanaf eenmalig 75,-.

  Indien u hier interesse in heeft kunt u contact opnemen met Sandra via de contactpagina van GGZ-sites.

  GGZ website

  Praktijk Zij aan Zij laat zien hoe zij werkt met aanmeldingen via de website

  Berdien Snijder

  Op de hoogte blijven?

  Schrijf je in op mijn nieuwsbrief voor tips voor je website en updates over nieuwe producten.

  Nieuwsbrief (#4)

  Ik bombardeer je niet met emails en ga zorgvuldig om met jouw gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.
  Je kan eenvoudig uitschrijven via de uitschrijflink in de emails.