webdesigner in portugal
Inhoud

  De kunst van het weglaten, waardoor datgene wat overblijft, straalt in zijn eenvoud.

  Minimalisme – een levensstijl die niet alleen je dagelijkse routine kan beïnvloeden, maar ook de manier waarop we websites ontwerpen en ervaren.

  Minimalisme in Leven

  Sinds drie jaar woon en werk ik in de winter in de Algarve. Met slechts één koffer met kleding, waarvan de helft fietskleding, mijn racefiets en laptop. Mijn thuis is een kleine kamer met gedeelde ruimtes, en mijn kantoor? Dat is de tuin. 

  Ik geniet van de hele dag buiten zijn, het geluid van de oceaan, het uitzicht op de kliffen, fietsen, wandelen, yoga en nieuwe mensen ontmoeten.

  Ik vind het fijn te merken dat ik niet afhankelijk ben van bezit om gelukkig te zijn. Sterker nog; ik hou van het elimineren van overbodige ballast, zowel fysiek als mentaal. Het geeft ruimte voor wat echt belangrijk is.

  Oftewel, ik hou van minimalisme. Niet alleen in leven, maar ook in webdesign waar ik streef naar heldere, doelgerichte websites die de gebruiker leiden zonder afleiding.

  Geen overmatige toeters en bellen

  Bij het ontwerpen van een website volgens minimalistische principes draait alles om elegantie en eenvoud. Weg met overmatige toeters en bellen; breng de essentie naar voren. Minimalistische websites zijn als een goed ontworpen ruimte – overzichtelijk, gemakkelijk te navigeren en gericht op de behoeften van de gebruiker.

  Focus op Functionaliteit

  Minimalistisch webdesign gaat hand in hand met functionaliteit. Elke element op de website heeft een doel en draagt bij aan de gebruikerservaring. Door onnodige franjes te schrappen, blijft de focus op wat echt belangrijk is, waardoor bezoekers de informatie vinden die ze zoeken zonder te worden afgeleid.

  Ook de code achter de website houd ik kort voor snelle laadtijden en minder update-problemen.

  De Kracht van Witruimte

  Witruimte, vaak onderschat, is de geheime kracht van minimalistisch design. Het creëert ademruimte, verbetert de leesbaarheid en maakt een website overzichtelijk. In het leven stelt het ons in staat om te ademen, te reflecteren en te genieten van de ruimte om ons heen.

  Conclusie

  Minimalisme is een levensstijl die zich uitstrekt tot in de digitale wereld. Of je nu je huis opruimt of een website ontwerpt, de kracht van minder is iets om te omarmen. Het is de kunst van het weglaten, waardoor datgene wat overblijft, straalt in zijn eenvoud. 

  Algemeen

  Minimalisme in mijn leven en webdesign

  Sandra van Zanten

  Op de hoogte blijven?

  Schrijf je in op mijn nieuwsbrief voor tips voor je website en updates over nieuwe producten.

  Nieuwsbrief (#4)

  Ik bombardeer je niet met emails en ga zorgvuldig om met jouw gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.
  Je kan eenvoudig uitschrijven via de uitschrijflink in de emails.