Website Wim Jurg, historicus en schrijver

Wim Jurg

Wim Jurg is een historicus en schrijver. Hij schrijft historische romans en geschiedkundige overzichtswerken.

Nieuwe site

De site heeft een eenvoudig maar mooi, strak ontwerp gekregen. De site is zwart/wit, alleen de boekomslagen zijn in kleur.

De site heeft de volgende eigenschappen:

Responsive, modern ontwerp

De site ziet er goed uit op elk schermformaat dus zowel op grote breedbeeldschermen als op mobiele telefoons (responsive).

Geoptimaliseerd voor zoekmachines

De site is zo ingesteld dat hij optimaal vindbaar is voor zoekmachines. Ook is er een SEO-plugin geïnstalleerd. Hiermee kan je o.a. bepalen hoe de webpagina in de zoekresultaten verschijnt en krijg je tips hoe je de inhoud van de pagina kan optimaliseren voor zoekmachines.
De site is snel en heeft een SSL-certificaat wat ook de vindbaarheid van de site ten goede komt.

Snel

Dat een website snel laadt is belangrijk voor bezoekers en voor de vindbaarheid van de site. Indien de laadtijd langzaam is, haken bezoekers af en wordt de site lager in de zoekresultaten van zoekmachines weergegeven.
Technieken die zijn gebruikt om de site snel te laden:

  • Optimalisatie afbeeldingen
  • Compressie van bestanden op de server
  • Verkleinen CSS, Javascript en HTML
  • Browsercaching

Beveiligd

Natuurlijk wil je niet dat je site gehacked wordt. Om de kans op hacking zo klein mogelijk te maken wordt de site up-to-date gehouden en is er een beveiligingsplugin geïnstalleerd. Er wordt gebruik gemaakt van sterke wachtwoorden en gebruikersnamen (geen “admin”). De website staat bij een goede host (met ‘managed WordPress hosting’) en draait in de laatste php versie. Maandelijks wordt een malware scan uitgevoerd en dagelijks worden back-ups gemaakt.

SSL

Tegenwoordig is het belangrijk dat een site gekoppeld wordt aan een SSL-cerificaat zodat de inhoud versleuteld, en dus veilig, verstuurd wordt. In de browser verschijnt dan bovenin een groen slotje met de melding dat de site veilig is i.p.v. een uitroepteken met de melding dat de site onveilig is. Een beveiligde verbinding kan je ook herkennen aan ‘https://’ voor de site-url i.p.v. ‘http’.
Behalve voor de veiligheid van de website en de bezoekers is een SSL-verbinding ook belangrijk voor SEO (zoekmachine optimalisatie); sites met een SSL-verbinding scoren hoger in de zoekresultaten van zoekmachines.

Makkelijk zelf aan te passen

Op de site is een goede, snelle ‘pagebuilder’ geïnstalleerd zodat hij gemakkelijk zelf aan te passen is.

De homepagina van Wim Jurg

Homepagina schrijver Wim Jurg
https://www.wimjurgboeken.nl

Andere websites

Overig

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief voor tips voor je website en updates over nieuwe producten.

Nieuwsbrief (#4)

Ik bombardeer je niet met emails en ga zorgvuldig om met jouw gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring.
Je kan eenvoudig uitschrijven via de uitschrijflink in de emails.